Gyűjtőszigetek

Szekszárd városban a hulladékok szelektív gyűjtésére gyűjtőszigetes rendszert alakított ki Szekszárd MJV Önkormányzata. A vidéki településeken jelenleg is folyamatban van a gyűjtőszigetek kialakítása.

A 2003 januárjában elindított program 12 gyűjtőszigeten tette lehetővé a lakosság részére a hulladékok szelektív gyűjtését, melyek főként bevásárlóközpontok, forgalmasabb csomópontok környékén lettek kialakítva. Jelenleg 50 db gyűjtősziget áll a lakosság rendelkezésére Szekszárdon.

Gyakorolja a szelektív gyűjtést! (játék)

Gyűjtőszigetnek nevezzük az olyan lakóövezetben/közterületen kialakított, felügyelet nélküli és folyamatosan rendelkezésre álló begyűjtőhelyet, ahol a háztartásokban keletkező, hasznosításra alkalmas, elkülönítetten gyűjtött hulladékot szabványosított edényben gyűjthetjük.

A fémből készült gyűjtőkonténerek, 1 illetve 2 m3-sek. A műanyag gyűjtő edények 1,5 m3-sek. Ürítésük speciális, daruval rendelkező tehergépkocsikkal történik.

 

Szekszárdon a gyűjtőpontok az alábbi helyeken voltak találhatók 2003-ban, a 2009-es állapotot a következő linkre kattintva tekintheti meg:
Gyűjtőszigetek 2009 – Pdf dokumentum.