Éves lomtalanítás megrendelés*

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy lomtalanítási igény leadása 2021. október 15. napjával lezárult.
2022. március 15-től van lehetőség újra igénybe venni az évi egyszeri ingyenes házhoz menő lomtalanítást.

Megértését köszönjük!


Tájékoztató

Házhoz menő lomtalanításról

 

A VERTIKÁL Nonporift Zrt., mint illetékes közszolgáltató nevében az ALISCA Terra Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt Lakosságot, hogy a házhoz menő lomtalanítás az alábbiak szerint vehető igénybe:

  • Évente március 15-től október 15-ig a házhoz menő lomtalanítást csak a közszolgáltatásban nyilvántartott ingatlanhasználó veheti igénybe egy alkalommal térítésmentesen. A lom hulladék elszállításának feltétele, hogy ne legyen díjhátralék.
  • Házhoz menő lomtalanítás bejelentését a honlapunkon található megrendelő lap kitöltésével, vagy személyesen az Alisca Terra Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán tudja igényelni. Tájékoztatásért hívja munkanapokon 09.00-12.00, illetve csütörtöki napokon 08.00-20.00 óráig telefonos ügyfélszolgálatunkat a 74/528-853-as telefonszámon. Az ügyintéző az adategyeztetést követően felveszi Önnel a kapcsolatot, tájékozódik a kihelyezésre szánt lom összetételéről, mennyiségéről, és egyezteti Önnel a lomtalanítás pontos időpontját.
  •  
  • A megrendelő lapon fel kell tüntetni az Ön adatait és a vevőazonosító számát (amelyet megtalál a számla második oldalán).

A lomtalanításkor kihelyezhető hulladékok: maximum 3 m3

Kiselejtezett bútorok, ágybetétek, szőnyegek, kerti bútorok, valamint ruhák és egyéb lomhulladék, a szétszóródás megakadályozása érdekében bezsákolva.

Amit NEM lehet kihelyezni: építési törmelék, elektromos, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs, akkumulátor, festékes doboz, szigetelő anyag, pala, állati tetem, zöldhulladék, szelektíven gyűjtött hulladék, kommunális hulladék!

Az előre egyeztetett szállítási napon reggel 6 óráig szükséges kihelyezni a lom hulladékot.

A lomtalanítás időpontjában a megrendelőnek vagy meghatalmazottjának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolni! Ennek hiányában a közszolgáltató a lomhulladék elszállítására nem köteles.

Társasházak, többlakásos ingatlanok is igénybe vehetik évente egy alkalommal a házhoz menő lomtalanítást. Társasházak esetén a házhoz menő lomtalanítás időpontját az ingatlanhasználók közösen határozzák meg és az igénybejelentésre a közös képviselő jogosult. A közös képviselő feladata és kötelessége megszervezni a lomtalanítás feltételeinek betartását.

Felhívjuk figyelmét, hogy a lomtalanítás kizárólag a fent leírtak alapján vehető igénybe, ettől eltérő módon és időben kihelyezett lomot nem áll módunkban elszállítani.

Kérjük, tisztelt ügyfeleinket, hogy a házhoz menő lomtalanítási igény bejelentésekor, valamint az időpont egyeztetésekor a nagyobb méretű (pl.: bútor) tárgyak kihelyezését feltétlenül jelezzék munkatársunknak, mert azok elszállítását csak speciális gépjárművel tudjuk megoldani.

A kihelyezett lomhulladék nem akadályozhatja a gyalogos- valamint a gépjárműforgalmat.

Együttműködését Köszönjük!

     

Az űrlap kitöltésével elektronikusan is igénybe veheti a szolgáltatást!